Apotekerfruens Dessertkage med nødder og gulerødder

Denne kage er meget lækker og kan bruges til dessert. Opskriften har jeg fået af min kollega Charlotte på Lyngby Svaneapotek,der har fået den af sin tidligere apotekers kone.

Bunde:
200 g malede hasselnødder
450 g fintrevne gulerødder
4 dl. Sukker
6 æggehvider.

Fyld og pynt:
25 g abrikosmarmelade
100 g marcipan
Flødeskum af 2 ½ dl piskefløde
3 spsk. Reven chokolade.

Bundene bages i 2 omgange.
Bland til 1 bund 100 g nødder med 225 g revne gulerødder, presset fri for væde.
Rør 2 dl. Sukker i blandingen og vend den sammen med 3 stiftpiskede æggehvider.
Fyld dejen i en smurt springform og bag den i 200 grader varm ovn i 30 – 35 minutter.
( Jeg blander nu det hele på én gang.)
Smør den ene bund på toppen med abrikosmarmelade, dæk den med udrullet tilskåret marcipan og smør abrikosmarmelade ovenpå.
Læg den anden bund på og tryk den fast.
Dæk kagen med flødeskum og stil den i køleskabet et par timer.
Kan sagtens fryses og bare pyntes når den er optøet.
Husk bagepapir i formen.