Vanilje pannacotta med hindbærsauce

( 8-10 personer)
1 liter fløde
3 vaniljestænger, skåret på langs
5 spsk. sukker
4 blade husblas.
Kog fløden med vaniljestængerne, tag gryden af varmen og lad den stå i 20 minutter, så vaniljestængerne afgiver smagen. Tag vaniljestængerne op og tilsæt sukkeret.
Fyld blandingen i en form eller små glas eller kopper, og stil dem koldt i 3-4 timer.
Hæld hindbærsaucen over lige før serveringen.
Hindbærsauce:
2 bakker hindbær friske eller frosne.
3 dl. sukkerlage(1½ dl. vand og 1½ dl. sukker)
1 tsk. citronsaft.
Kog vandet og sukkeret under omrøring, til sukkeret er smeltet. Lad det køle af. Bland hindbærrene med sukkerlagen. Tilsæt 1 tsk. citronsaft.
Denne dessert smager himmelsk, men er bestemt ikke slankende!
Opblød husblasen i koldt vand, knug vandet af og kom dem i fløden.